*** *** *** *** *** *** 

Desprins dintr-un spaţiu sacru, al începutului, al misterului ce se lasă descoperit doar privind în profunzime, basmul reprezintă scrisoarea trimisă sufletului pentru reamintirea esenţei divine. El recreează dimensiunea atemporalităţii, in illo tempore, călătoria în astral, unde omul se întâlneşte faţă în faţă cu el însuşi prin dezvăluirea şi dezlegarea mesajului transmis de Acasă. Eterna luptă dintre bine şi rău nu înseamă altceva decât transcenderea păcatului, a erorii, a pietrei, înfrângerea demonilor interiori şi cunoaşterea adevărului „precum în Cer, aşa şi pe Pământ”.

Basmul terapeutic este un instrument extrem de util, folosit cu succes în psihoterapia modernă, menit să sugereze o conştientizare, o schimbare de percepţie şi comportament. Ca orice scriere iniţiatică, basmul terapeutic se adresează subconştientului, nu raţionalului, în acest fel având loc trezirea şi transformarea disfuncţionalului în funcţional.

Povestea grădinarului se vrea a fi un basm terapeutic adresat copilului interior care se află captiv în adultul de astăzi. Acel copil de umbră, rănit, neauzit, prins în bucla sa de timp, dar care are o forţă uriaşă pentru a prelua controlul asupra omului matur, astfel încât acesta să se manifeste distructiv.

Acest basm este primul dintr-o serie care are ca scop vindecarea şi odată cu aceasta, reamintirea entuziasmului creator.

Clarissa Damian

*** *** ***

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty